AUTUMN '66

måndag, februari 04, 2008

4e februari


13:39
Inatt drömde jag enbart om att jag plockade glasbitar ur fötterna i timtal.
Nu ska jag ut och gå. Gå fort, fort, fort.

Sedan kanske färga lite kläder chockrosa om det finns tid i tvättstugan, plugga, lägga upp bilder från helgen, sortera undan den enorma hög med LP-skivor som ligger på golvet. Eller så skiter jag i det och städar aldrig igen, flyttar härifrån och låter bostadsrättsföreningen städa och struntar i att betala fakturan de skickar. Inte ett så dåligt alternativ ändå. Min Givenchyparfym luktar så vansinnigt hösten/vintern 2004, brun kostym, Jameson/7Up, snudd på dekadens, smärre identitetskris.
Gå var det. Fort, fort ,fort.

Tack Mikaela för bilden. Glömde helt bort att fråga var du hittat den.


23:15
Städat badrumsskåpet, färgat skor, fikat med Jonas och sedan åkte vi runt och lyssnade på Go-Betweens innan Sophie hämtades upp. Sophie kom hem från Rom idag och hade med sig presenter till mig (Jungfru Maria) och Jonas (Jesus + massor med saker från Profondo Rosso) och Fernet Branca i många varianter. Nu ska jag koka pasta och göra gremolata tror jag. Sedan läsa Dickie, Danto och lite annat. Skippar skolan imorgon.

Jag vill ha: ett rosa paraply, vit jeansjacka, pärlhalsband, fårskinnsaktiga tumhandskar, fler prickiga scarfar (har blå, brun och röd

+


2 kommentarer:

mikaela sa...

'sverige från ovan' heter boken, minns ej utgivaren men den är tryckt 1974 vilket märks tydligt i de ännu inte utvecklade färgfotografierna. gillade inte först men nu har jag hittat charmen även i de sämsta. kan tillägga att detta var den enda bild som illustrerade texten om fagersta, inte ett bruk i sikte.

Sofia sa...

så lite skog det var! så är det nästan alltid på äldre bilder, jag som alltid annars romantiserar om att allting var lummigt och grönt förr.