AUTUMN '66

tisdag, november 29, 2005

Selections


Gals and Pals Fader Bach Och Beach Boys [7"]
Säg den låt som inte tolkades på svenska på 60-talet. Detta är kanske den bästa svenska adaptionen tillsammans med Sylvia Vrethammars Sylvias Samba (Samba Saravah). Här får Beach Boys-klassikern God Only Knows ny skepnad med hjälp av Beppe Wolgers textförfattande. Det är en märklig vinkel Beppe väljer att berätta sin historia utifrån, en musikalisk konversation mellan Bach och Beach Boys. Själva musiken är det dock inga större skillnader på. Lyssna här.

Bach hörde popackorden
och Beach Boys tog fram surfingboarden
och plötsligt i Kalifornien
steg Beach Boys musik mot molnen
och fader Bach bara log i himlen

O fader Bach börja dirigera

Bach sa "Låt bli gitarren,
och trummor och coola pianon
för jag drivs av stora darren
när jag hör en härlig kanon"Felt Forever Breathes The Lonely World [lp]
Den bästa skivan jag hört med Felt! (hittills) Den kändes antagligen inte det minsta malplacerad 1986 men den känns heller inte det minsta daterad idag. Skimrande, orgeldränkt pop lite i samma ven som The Chills och Blue Orchids. Lyssna på Rain Of Crystal Spires och All The People I Like Are Those that Are Dead


The Mutual Understanding In wonderland [lp]
Precis som Gals And Pals har jag Albin att tacka för denna underbara pop/softpsychpärla. Någonstans mellan Roger Nichols, Harpers Bizarre och The Free Design där sångstämmorna ligger i centrum. Det finns egentligen inte en enda svag låt på den här skivan. Titelspåret är kanske det som fastnar först. Ladda ned det här.

1 kommentar:

thisismycat sa...

Hej. Jag heter Daniel och skriver för en blogg som heter Sunshine Department, som behandlar just sån musik som Mutual Understanding är. Jag har letat efter en vinylrip på denna skivan, men det närmsta jag kommer är din sida.
Har du en rip på hela skivan? Som du kanske vet är skivan lite för dyr för att en vanlig människa ska ha råd med den. Om du vill kan vi ju byta rip:ar, jag har en hyfsat stor vinylsamling och en hel del rippat av andra på datorn.
Hör av dig på d-at-thisismycat.com