AUTUMN '66

onsdag, november 09, 2005

Selections


Carole King Rhymes & Reaons [lp]
Lätt den skiva jag lyssnat mest på senaste tiden, tillsammans med Virna Lindt. Den är så bra. Carole King är mest känd som låtskrivare medans hennes egna framföranden lätt hamnat i bakgrunden, ta t ex I Feel The Earth Move & (You Make Me Feel Like) A Natural Woman från föregångaren Tapestry. På denna skiva ryms inga av de monsterhits hon skrivit annars, och enda gången hon får på näsan är när Alice Babs på sin Music With A Jazz Flavour från 1972 tolkar sista låten, Been To Canaan. Den är rent vitt ljus och ingen, ingen kan säga emot det. Caroles egna version är självklart jättebra också men om man tittar vidare på Rhymes & Reasons så får man ostört njuta av underbara låtar som Peace In The Valley (ladda ned) och Come Down Easy (ladda ned).


Alice Babs Been To Canaan [låt]
Jag kan helt enkelt inte låta bli. Alice i sitt esse. Ladda ned.


Roger Nichols & The Small Circle Of Friends Snow Queen [låt]
Vi går vidare på Carole King-temat. Denna låt skrevs ihop med dåvarande maken Gerry Goffin och har tolkats av bl a Blood, Sweat & Tears (svulstig bluesrock-jam - dålig) och Carole King & The City (Caroles egna jazzpopoutfit från 69) men bäst var den när Roger spelade in den året innan och verkligen fångade en alldeles obeskrivbar atmosfär med de sublima stråkarrangemangen. Ladda ned.


The Four Seasons I'm Gonna Change [låt]
En soulpophit av monsterkaliber. Även om de inte rör sig i samma genrer så tänker jag på Georgie Fames Happiness och Nick de Caros I'm gonna Make You Love Me. Det säger inte så lite. Ladda ned.

Inga kommentarer: