AUTUMN '66

söndag, januari 06, 2008

6e januari


23:29
Har vart lite småsjuk snart en vecka. Hoppas det inte bryter ut. Försöker hålla igång med pluggandet men det går segt. Skräpfrågor som drar ut på tiden bara för att man grubblar över dem då de är dåligt skrivna. Kommer bli sen med båda tentorna men det struntar jag i bara jag får in dem i tid nog för B-kursen. Som det verkade blir vi förmodligen inte mer än tre pers, vilket innebär att det inte blir föreläsningar utan bara seminarier. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Vi får se. First things first om det ens ska bli nån B-kurs.

Kolla gärna in denna blogg förresten. Svenska postpunkplattor i härligt mp3-format.


Dagens mat:
Quornfiléer med honung och svartpeppar. Västerbottensris. Paprika/lök/tranbärs-salsa i rikliga mängder.


Filmer hittills i år:
Happiness P
Jag gillade den här förra gången jag såg den. Nu var det nästan med avsmak. Solondz bästa är, och kommer alltid vara, Welcome To The Dollhouse. Nu är man mest trött på hans persongalleri.

Harry Potter och Fenixorden P 1/2
Alltså Potterfilmerna skulle kunna vara bra. Väldigt bra. Men jag vet inte vad som händer. Av nån anledning fick jag för mig att det här var den sista innan jag såg den (antar att min hjärna blandade ihop det med bokrealeasen) så jag satt mest och väntade på the big thing, men inget hände. Nästan en karbonkopia på förra rullen. Lite nya lustiga CGI-varelser. Harry nojar. Mörka herren trollar lite och försvinner (för att komma tillbaks i nästa film). Alltså det skulle kunna vara bra, all denna tid när det inte händer något skulle kunna vara stämningshöjande - men det är den inte. Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer under de här två timmarna men jag blir inte det minsta intresserad av att se någon fortsättning. Ok. Jag har inte läst böckerna. (Isåfall skulle jag antagligen klaga ännu mer). Kanske är de riktade till en lite _för_ ung målgrupp och därmed för lätta. Jag vet inte. För lite saga och kass regissör. Tyvärr ska han göra nästa film med. Fritt ur minnet är nog Azkaban av Alfonso Cuarón klart bäst hittills.

Robinson Crusoe On Mars
PP
Technicoloräventyr på Mars av mannen bakom War Of The Worlds (ur vilken ondingarnas skepp tycks saxade rakt av). Väldigt seg, men lite roliga effekter och bitvis mycket snygg dekor i läckert rosa/mintgrönt/ljusblått - vilket visar sig vara filmens enda behållning. Inga marsmonster, marsbrudar eller särskilt rafflande marsaction. Batman/Adam West i en biroll dör efter fem minuter.

Cocktail PP
Varför slösade jag bort två timmar värdefull tid på denna tro? Well well.

Breakfast Club P 1/2
Ni måste skämta?

Arn -
Helt klart det sämsta jag sett på flera år.

Övertalning PPP
Kostymdrama baserat på den, tyvärr, enda Jane Austen-bok jag läst. Kan aldrig bli helt fel. Måste dock erkänna att jag tittade med ett öga.


02:19
Nybäddad säng, duntäcke, laptopen i knät, läsa en föreläsning av Bretón. Tja, varför inte?
Lite nyår

4 kommentarer:

akuhujan sa...

Du vet väl om att det i bra musik/fin filmkonst är Anden (ja, som i den ena av Guds tre personligheter) som ger sig till känna? Alltid ger det en fördjupad syn på kulturen.

Åhå, jag är tentapluggskadad.

peter sa...

För mycket nyplatonism kan inte vara nyttigt för någon :P

frippe sa...

äh, happiness och breakfast club är ju svinbra. surgubbe.

akuhujan sa...

Rätt. Känns som om någon blåst ut min hjärna och omöjliggör alla försök till sunda tankegångar. ;)