AUTUMN '66

lördag, januari 19, 2008

19 januari

14:22
Först av allt, gulliga djur:
En tenta inskickad. En snart klar. Jag tar det fånigt lugnt med tanke på att nästa kurs börjar på tisdag. Jag kommer få CSN grymt sent. Som sig bör jag jag sett en del film istället. Som sig bör har jag inte sett någon av filmerna i förra posten.


King Of Kong PPPP
Dokumentär om världsrekordet i Donkey Kong. Kanske blir lite väl evil guy/good guy emellanåt mellan den gamla rekordinnehavaren och utmanaren. Fast med glimten i ögat. Desto roligare blir det då Billy Mitchell är rätt lik vår gamla skivbolagsboss på Playground, så jag låtsades att det var han. Det är blodigt allvar för vissa och rejält ränksmidande. Uppståndelsen när Steve Wiebe är på väg att få en kill screen (när man kommer så jäkla långt i DK att minnet i spelet tar slut och mario dör av sig själv). Mr. Awesome är helt out of this world också.


Juno PPP
Shit vad förhoppningarna grusades. Amerikansk indierulle enligt formulär 1A. Sjukt less på teddybjörnssöta pojkar med rufsigt hår, dysfunktionella familjer, creddiga kändisroller och Belle & Sebastian-soundtrack. All jäkla namedropping med Argento och Sonic Youth. Nej tack. Småmysig att se men jag vill absolut inte se den igen. Gillade dock Kimya Dawsons musik (iofs ännu mer klysch än B&S, men ändå). David Lettermans intervju med Ellen Page häromveckan var också lite rolig.


Office Space PPP 1/2
Sist på bollen. Ser den nio år efter alla andra och gillar den. Kontorsråttor som lessnar på jobbet och spårar ur.Morvern Callar
PPP
Skotsk film om flickan/damen/kvinnan/tjejen (hur gammal är hon egentligen?) Morvern vars pojkvän slicear upp handlederna och lämnar en bok och ett blandband efter sig. Skottland är såklart synonymt med droger, även om de inte alltid syns. Soundtrack med Holger Czukay, Stereolab, Velvet Underground (Im Sticking With You, även med i Juno) mm. Känns inte särskilt välgjord och..tja. I dunno. Visade den på filmklubben här i stan förut men missade den då Tänkte att det var dags nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför har inte du ngn länk till Karolinas blogg? Dålig stil. Hon har ju till din...