AUTUMN '66

torsdag, december 01, 2005

Selections


Linus Loves The Theme [låt]
Alltså det är ju ingen Night Music (varför vart den ingen större hit? Den felande länken mellan Alter Ego och Rex The Dog borde ju slagit hårt!). Denna känns lite som att Linus Loves försöker sig på en Time Warp för 2005. Den har sina stunder, inte suverän men heller inte medioker elektro. Ladda här. (Ni som är lite fyndiga hittar resten av låtarna på Victoria Principle EPn med, vill inte vara för uppenbar då det är en hemlig sida.)

Alltså jag vet att det är sjukt eftersatt med elektronisk musik här nuförtiden. Jag ska försöka ändra på det. Är bara så seeeg på att hålla koll på det just nu. Har inte haft suget och inga Dj-gig så. Sorry?

Pier Bucci Tita [låt]
Det var några månader sedan denna kom nu men bättre sent än aldrig (känns som jag skrivit det förr). "Åka tåg"-techno. Snutt här. Resten finns på soulseek.


Belle & Sebastian The Life Pursuit [lp]
Nya Belle & Sebastian-skivan har hittat sin väg ut bland ettor och nollar ett par månader innan skivsläpp till skivbolagets stora förtret. Första lyssningen var lite av en besvikelse. Inga uppenbara hitar som förra skivans I'm A Cuckoo eller Step Into My Office, Baby. Överlag lite mer splittrat album rent musikaliskt (jag tänker repa sönder Song For Sunshine). Men efter två-tre lyssningar trädar vissa låtar fram ur skaran. När White Collar Boy inleds känns det snarare som om Add N To (X) och Belle & Sebastian gjort en låt tillsammas till Velvet Goldmine-soundtracket i bästa Judgement Night-anda. Men sedan känns fablessen för tidig 70-talsrock igen från I'm A Cuckoo och Stuarts sångstil påminner vagt om...Syd Barrett!

Underbar sångmelodi och lite hårdrockiga gitarrstick summeras i den smått hetsiga We Are The Sleepyheads! Skivans bästa låt och säkert skivans andra singel. Jag vågar inte lägga ut nån låt här än. Men ja, ni vet.

1 kommentar:

karl sa...

ah, hej peter. alltför länge sen vi sågs över en öl, men nu är det ju vinter.