AUTUMN '66

måndag, mars 10, 2008

ParfymMina parfymprover har alltså anlänt:

People Of The Labyrinths - A Maze
Först tänker jag på liljekonvaljer och gamla stearinljus, antikljus.
Efter ett tag känner jag igen en stark rosdoft, och fattar inte hur jag kunnat missat den - det är ju trots allt en rosdoft. Nån som minns såna där skrapa & lukta-grejer? Precis som rosvarianten av den luktar det. Lite rökelse och en del Wellas efterbehandlingsbalsam, som man använder när man färgat håret. Svag doft av trä, sandel tror jag? Efter den har suttit ett tag kanske den påminner lite om Agent Provocateur? Och lite, lite som en rosigare Miss Dior Cherie (hej stina)? Men jag vet inte...lite för rosrökelse ändå. Den skulle såklart göra sig bättre på någon annan.

People Of the Labyrinths - Luctor Et Emergo
Likör 43, luktsudd. Gräddkola, trolldeg. Vanilj. Men mest luktsudd och kola. Ekmossa? Tobak? Nja. Luktsudd och salt kola. Den polska Bisonvodkan, som är smaksatt med nåt gräs! Denna måste jag prova mer. Kanske påminner den lite om Divines L'homme Sage? (Edit: Coumarin heter förresten ämnet som återfinns i bisongräset och även i tonkabönan, makes sense alltså efter tonkaböna ofta är en ingrediens i parfymer. Förbjudet som tillsats i mat i vissa länder.)

Comme des Garçons - Luxe: Champaca
Lite för blommig och tantig. Vad hände egentligen med CdG?
Champaca är typ samma sak som magnolia va? Isåfall fattar jag. Men nej, doftar exakt som nån gammal parfym från oriflame/yves rocher som mamma hade när jag var liten. Lite mer vita blommor när den torkat, men jag ser verkligen inte att jag skulle kunna använda den. Och vad är grejen med att alla försöker hävda sina dofter enbart med hutlösa priser?

Comme des Garçons - Luxe: Patchouli
Wow. Rökelse, och en hel del lakrits. Rökt lakrits åt Lejontjära-hållet.
Lägereld på mossiga gamla fjälltallar. Lite exotiska kryddor. Synd bara att den kostar nästan $300.

Comme des Garçons - Play
Oj, vilken tråkig unisexdoft. Som nåt Calvin Klein-ihopkok. Rätt rörig. Påminner om nån billig after shave. Helt ok när den väl torkat, men ändå för tvålig och tråkig.

Prufumum Roma - Victrix
Hej hopp. Nyllet rätt ned i kryddträdgården. Sommaroväder och peppar. Men vad är det för doft jag känner igen så väl? Jag måste träna mitt doftsinne, men det är någon trädoft för jag får en intensiv längtan efter att använda en rubank. Eller vänta nu...det är snarare så att jag vill använda den där lödpennan som man gör träskyltar med. Undrar vilket träslag man brukade använda till dem? Nåja... Känner jag enbuske? Eller lagerblad? Nu vet jag! Kåda var det jag tänkte på tidigare. Känns som om jag stamklättrat i en tall just nu. Fast jag har aldrig kunnat stamklättra. Sedan den jordiga, rotiga doften som jag gissar är vetiver. Spännande.

Profumum Roma - Thundra
Mynta. Lite sötaktig, men ändå sval. Regnfuktiga gröna löv a la CdG Calamus. Nånting lite myskigt. Höst och dimma. Kan ändå inte riktigt nysta så långt i den som jag vill. Måste prova den mer. (Edit: Den luktar lite svamp i början. Färsk champinjon, grotta och multnande löv. Efter torken påminner den mycket om L'artisans Fou d'Absinthe.)

Profumum Roma - Soavissima
Tandläkarmottagning, solskyddskräm. Stärkelse som man använder till dukar och skjortor. Puder och vita blommor är grundstenarna, på ett relativt maskulint sätt. Kyrka. Oj vad starkt den doftar förresten! Jag måste nästan ta en dusch. (Nu har det gått över en timme och jag har huvuvärk och håller på att dö parfymdöden. Har inte vart med om liknande. Thundra och Victrix hade ju snarare för kort hållbarhet på huden, men denna...uj uj uj. Tvål och vatten hjälper ej. Soavissima will conquer all. Buhu.) Stärkelse, puder och vita blommor är verkligen precis vad den här, och hela min lägenhet och kropp, doftar.

Profumum Roma - Aqua Di Sale
Ännu en rätt komplex doft som jag inte riktigt får rätsida på noterna i. Kanske för att Soavissima även nu, flera timmar senare, fyller upp hela rummet. Men visst uppfattar jag saltvattensdoften. I övrigt. Hmm. Nä. (Edit: Den luktar ju för tusan Cool Water. Fjortis.)

Thundra och Victrix från Profumum Roma vill jag absolut prova mer av. Likaså CdG Luxe Patchouli. Luctor et Emergo vill jag nästan köpa direkt.

5 kommentarer:

potmo sa...

Yeah! En av de bättre och intressantare bloggposterna jag läst på länge, web-wide. Hojta till om du ska köpa (jag antar att du fått proverna från någon obskyr internetshop) för då vill jag vara med på ett hörn.

Nisse

bjorn sa...

ja detta ar verkligen ambitious maste jag saga.. mycket spannande..

Björn Jonas sa...

http://schalongspferusad.blogspot.com/

max sa...

Jag blir mycket nyfiken på flera av dofterna, och också varifrån du fått proverna?

peter sa...

Hej Max,
dessa prover kom från www.luckyscent.com