AUTUMN '66

tisdag, oktober 30, 2007

30 oktober


14:23
Hittills idag har jag duschat, diskat, gjort hårinpackning, filat och klippt på händer och fötter, defragmenterat hårddisken, betalat räkningarna och lyssnat på dansmusik.

Alltså det är rätt surt när Taschen vägrar göra budgetvarianter på deras släpp, Valentino-boken i sin billigaste form kostar £600 (art-editionen det fyrdubbla). Hade jag haft pengar hade jag gärna haft lika många fina klänningar som Valentino har ovan. Måste dessutom se över budgeten för denna månad, hoppas hoppas att jag kan slänga iväg ca 3000 på en kristallkrona.

Har texter av Baudelaire, Balzac och Zola till imorgon, måste nog ta mig till Sala redan ikväll eftersom jag måste åka härifrån 05.55 annars.

Nu ska jag med Sophie ut en sväng och sedan, om jag hinner, blir det Rotfruktsgratäng och björnbärsmuffins.

Oh, i fredags köpte jag en midprice eltandborste, 700 pix. Shpenande.

fredag, oktober 26, 2007

torsdag, oktober 25, 2007

Bernthøler

Världens bästa belgare. Eller ja. Näst bästa. Vet inte hur många gånger jag har velat göra nån cover på denna. Eller jo..det vet jag visst. Sedan ca 2004 då jag hörde låten för första gången på LTM-utgåvan. Äh..why not. Nån som vill starta ett band?

fredag, oktober 19, 2007

19e oktober


Class Relations

21:49
Är det ok att ställa in sig på att jobba med tentan hela kvällen men efter att ha skrivit in frågorna i ett Word-dokument känna att "Ja, jäklar. Nu har jag allt åstadkommit något bra!"? I think not.

Hur som helst. Nu har jag åkt vägen mellan Fagersta och Sala rätt många gånger. Denna vecka har dock varit något extra. I fårhagen i Västerfärnebo dök först en häst upp. Alltid kul när olika djur delar utrymme. Bäst var dock det enorma svinet som nu även har inkvarterats i samma hage. Alltså tänk grisen som käkar upp en bil i Svart Katt/Vit Katt (tror jag det är). Helt enorm. I wish, i wish - att jag hade en bättre kamera än mobilen i min ägo. Prislöst att se ett riktigt praktsvin böka runt i en höstack så att höet yr och grisens öron fladdrar för vinden. Han skulle säkert kunna ta över byn om han nu ville, men han är alldeles för upptagen med att böka. Det är ändå respekt. Måste hälsa på honom igen i veckan.

Alltså...mat?! Ibland är det hur kul och hur gott som helst. Äta ute på ställen snäppet lyxigare än pizzerior är iofs alltid fint, och ibland är det hur kul som helst att laga mat ihop med någon/några - men överlag. Vilken slentrian. Laga, äta, tugga, diska, laga, äta, tugga, diska, handla, handla. Kan man inte få 2-3 dagar ledigt varje vecka så man hinner hämta sig och verkligen bli sugen på hela företeelsen? Nu skär jag ned på maten för det här står mig upp *hit*. Frukt, grönsaker och vatten är den nya risotton. Slipper jag dessutom ens se couscous på ett halvår så kunde jag inte bli lyckligare.

Nu behöver jag en öl.


The Bridegroom, the Comedienne and the Pimp


Class Relations

onsdag, oktober 17, 2007

Hatchback "White Diamond"


Yep. Idag kom Hatchback-tolvan med posten - mycket fin, särskilt den över 17 minuter långa Prins Thomas-mixen. Rymddisco med Vangelis-vibbar, särskilt på orginalet.
Lyssna här.

Grymt sugen på att komma ut och spela skivor igen med. Måste nästla mig in någonstans alltså!

tisdag, oktober 16, 2007

16 oktober

18:04
Woah. Detta var i stort en fin helg även om jag misslyckades med alla mål jag satt upp för mig själv. På fredagen kom Jonas och Sophie förbi med en flaska vin. Flaskan med vin fick strax sällskap av ännu en flaska vin och några öl. Jag frågade Sophie vad som egentligen hände med våran mutual agreement om att vara nyktra i helgen och gå i skogen. Med en viss uppgivenhet i rösten fick jag svaret "Ja, men vad fan ska man göra då?". Fair enogh - så vi drack mer. Lördagen började med att jag fortfarande lätt suddig i huvudet gick ned på stan och köpte bjudsprit till kvällen. Efter många timmars ren och skär smärta någonstans i huvudregionen kom så Ivarsson och Olof, som lämnat Uppsala för att under helgen förvärvsarbeta på sågen i Bäsinge. Efter en timmes soffsittande och velande började alkoholen verka och vi turades om att ge oss på mina skivspelare och efter inte allför länge så hade vi också fått sällskap av Sophie, Jonas, Stiffo, Lisa och Mikaela. Osäkert hur länge festen höll på. "Länge nog", svarade någon dagen efter. Min orangea taklampa var kvällens enda offer och nu har jag iaf en ursäkt att köpa en ny.

Dags för hemtenta igen. Jobbigast denna gång är att vi inte har någon ledig tid för att skriva den utan att föreläsningarna och seminarierna fortsätter som vanligt och sista seminariet på Kant, vilken tillägnats en fråga på tentan, är nästa onsdag - och tentan ska vara inlämnad fredag. Inte helt ok. Ska börja jobba med ett par av frågorna ikväll och se hur det känns.

Går det inte att få PS CS3s jäkla updater att sluta försöka ladda hem uppdateringar?
Oh..jag måste ha en kamera snart. Mobilen är under all kritik.






Dagens väder. Betyg: -

Dagens mat. Betyg: PPPPP

tisdag, oktober 09, 2007

Caribou - 14e december


Nu har jag kirrat gästlista till Caribou-spelningen på Debaser Slussen 14e December.
Nån som ska med dit?

9 Oktober


E.J. Bellocq

14:22
Nu är det upp och ned med humöret. Saker och ting tar slut. Det är bara att inse och hoppas att det förvandlas till nåt ännu bättre. Jag tror det börjar uppdagas för mig nu även om jag stundvis känner att 2007 är mitt sämsta år hittills och om det inte tar slut snart så tar jag slut. Samtidigt så känner jag en lust att tag i saker igen och återigen uppfylls man av känslan av att tiden inte riktigt räcker till. Det är ju ett bra tecken. Mycket man vill göra och mycket man ska göra. Rätt skön kontrast till känslan som uppfyllt mig mest senaste månaderna, den där man tänker att "Jaha...jag fick ett försök till ett liv men misslyckades, nu är det bara utför. Oh well, there's always reincarnation".

Fick tillbaks min hemtenta idag. VG. Eller ja...fick tillbaks och fick tillbaks, jag fick ett mail med betyget bara. Vet inte riktigt hur det fungerar annars..om man får tillbaks tentan med kommentarer och grejer. Det var så länge sedan jag pluggade att jag glömt hur det går till. För att inte tala om att jag glömt exakt allt jag läste under Litteraturvetenskapen - ännu ett bevis på att de kurserna var destruktivt lärande och läsande och att jag gjorde rätt som hoppade av. Känns bra.

Firade nyss med att laga väldigt god mat. Inte ofta jag berömmer min mat själv men nu gör jag det. Ska fila lite mer på denna rätt framöver. Halloumi med kokt och smörslungad potatis på en bädd av sallad bestående av ärtskott, gräslök och purjolök vänd i dijondressing (dijon, olja, vatten, vitpeppar basically). En stor klick creme fraiche vid sidan om. Potatis är nog nåt av det bästa man kom på att man kunde äta. Det kanske låter kladdigt med både creme fraiche, smör och dijondressing men inte då. Ärtskott är dessutom absolut etta på groddtoppen. Fab!

Nu ska jag plocka undan lite här hemma, mixa lite musik och sedan hoppa på ett tåg till Sala och fortsätta mixa annan musik och imorgon är det föreläsning.

Oh, jag hade ju en Technics 1210 sen förut och i fredags åkte jag och Blacken till Ludvika där jag köpte en 1200 + mixer på blocketannons så nu är mitt hem extremt skivnördigt. TV:n har förpassats till golvet sålänge och jag funderar på lösningar i mitt lilla huvud.


E.J. Bellocq

torsdag, oktober 04, 2007

Paul & Joe



Jag har väl sagt hur sugen jag är på det här luvplagget?
(Och överlag stora överdelar och idiotövermönstrade jackor)

Är också in desperate need av en kostymaktig kort jacka från Fifth Avenue Shoe Repair samt nya kostymbyxor från Whyred.

Inköp



I måndags köpte jag skor på Vagabond


I tisdags köpte jag mat