AUTUMN '66

måndag, mars 12, 2007

12 mars

Åh, måndag igen.

I helgen var det först nån slags fest här och sedan på lördagen drog vi ned i lokalen och gjorde en ny låt och drack vin till sent. Känner mig inte återhämtad än. En bra sak är dock att jag sover mycket bättre på den nya bäddmadrassen som mamma köpte till mig. Efter tre år av fjädrar i bröstkorgen vore det konstigt om jag inte skulle ha lättare att somna.

Största peppen är väl ändå att det är nån slags vår på gång, och sedan sommar. Har försökt öka känslan av vår genom att bara lyssna på Free Design och Joyce idag, och tittat på olika fröer och funderat över vad som skulle kunna sås på balkongen. Vill nog helst köpa nåt litet träd eller buske som jag kan ha i kruka - och så kanske en liten blomlåda med röd temynta och nejlikor. Kryddor ska jag väl ge mig på som vanligt också. Timjan och Isört funkar alltid men resten av grejerna är rätt sega alltså. Det är ju Pepparmynta som jag helst vill ha nästan.Frukost idag bestod av lite guacamole-chips och en Bruce Haack-dokumentär som var rätt kass.

Drömde massor inatt, minns inte allting men jag mådde rätt dåligt av något i det. Tror det handlade om bussolyckor och långa avstånd och att någon jagade mig. Minns dock att jag var på nån fotoutställning i ett litet hus..underexponerade foton på en kvinna (misstänkt lik Broadcasts Trish Keenan) med ansiktet ständigt bortvänt eller med entonade projektioner på det, iklädd mörkröd klänning med stora vita prickar som satt i ett naket träd och bara himmel i bakgrunden. De var tagna på nära håll så att det enda som syntes på bilden var kvinnan, grenverket och himlen som syntes igenom det. Och ett foto på en mörkhyad man i marinblå sjömanskostym med utsvängda byxor utanför en affär i ett amerikanskt köpcentra som sopade undan massa mjöl som täckte golvet och en hederlig ghettoblaster.

Ta tag i saker, det skulle man allt göra. Men ibland känns det svårt att fokusera på de små sakerna när man oroar sig för någonting så mycket större.

Äh skärpning. Frisk luft och en promenad. Köpa nånting att äta.

Inga kommentarer: