AUTUMN '66

onsdag, september 20, 2006

Jeri Southern & The Bettie Pages



Fake

Real


Hade helt glömt bort filmen om Bettie Page tills nån påminde mig. Tyvärr har jag dödat mitt minne så jag minns inte exakt vem..ehh. HURSOMHELST! Det var en väldigt ok film, HBO visar att de kan mer än TV. Gretchen Mol kändes bra i rollen med. Får dock känslan av att nåt fattas. Ca 40 minuter eller så. Inget mot korta filmer, men när det handlar mer om personporträtterande spelfilm behöver man nog inte klippa sönder saker för att tjäna tio minuter här och där och följa dramaturgiska principer. Men klart sevärd iaf. En väldigt bra låt dök upp i filmen med så jag satt kvar under eftertexterna med min Törley och väntade tålmodigt.


Jeri Southern An Occasional Man
Jeri Southern framför alltså en låt av Ralph Blaine & Hugh Martin. Den låg på topplistorna nån gång ca 54-55. Väldigt bra hur som helst!



Jaja..lite tiospänns-skivor har det sprungits in i med. Ray Barretto, Jan Johansson, Lee Hazlewood (A House Safe For Tigers..snordyr och därför redan ute på eBay), mm.

Hmm..min Bettie Page-pin verkar vara försvunnen också....nåja.

torsdag, september 14, 2006

Tre män


Don Costa Soulful Strut [från The Don Costa Concept, 1969]
Som de flesta easy-skivor finns det toppar, men det finns sannerligen också dalar. Och vilka dalar sedan! Uj uj uj. Men det behöver jag inte gå in på som tur är. Detta är en låt som säkert känns igen och som framförts av bl a Salena Jones, Swing Out Sister och Dusty Springfield. Här dock självklart i instrumental tappning. Lite Go! Team-vibbar. Bra bas och bra trummor. Go! Team har förresten snarare blivit ett begrepp att likna saker vid än att vara ett band som man lyssnar på. Finns ett par spår till att nämna på skivan: Roger Nichols Love So Fine och sist men inte minst I'm Gonna Make You Love Me, främst känd genom Nick de Caro.


Claude Denjean Suzie [från Moods, 1977]
Bra och fånig portamentoslinga lyfter denna låt från f.d. moogmeistern. Köpte denna på den där märkliga porr/samlarfigur/exotica-butiken på Andra Långgatan. Udda Ting kanske den hette? Skumma Saker?



Nico Gomez
Tropical [från Fiesta Brasiliana, 1965]
Den här skivan är genomusel. Första spåret är lite förlåtande dock. Kan inte avgöra om jag gillar det bara för att det sätts i en sån hemsk kontext eller för att det verkligen är bra. Vi får se.

Postpunk & Beyond

Har gått igenom lite gamla diy/postpunk-favoriter





The Fakes Look-Out
Ingen vet nåt om vilka dessa är. Släppte bara en sjua 1979 som jag bittert nog inte köpte av Jens när han skulle sälja den för några år sedan. Inte sett den igen sedan dess. Grymt bra stökig punk. Trummor av världsklass! Finns med på Bloodstains Across UK Vol. 4-samlingen också.

Hugh Beaumont Experience Purple Things
Från en kassettsamling som kom 1983. King Coffey från Butthole Surfers medverkar. Tidigare grejerna som jag hört lät skräp. Finns även på Hyped To Death: Homework 2-samlingen. http://www.hyped2death.com/

Cindy & The Barbi Dolls In Silence
Från Press The Shutter-sjuan som kom 1979. Jagat den aplänge. Betydligt mer minimal pop än punk.

Homosexuals
My Night Out
Dryga minuten DIY-punk från lite de lite mer kända Homosexuals. Fab!

Del Byzanteens Draft Riot och Jeff & Jane har jag tyvärr inte kvar. Får fixa det sen!

tisdag, september 12, 2006

Swing Out Sister



11 September

Dags för ett inlägg av personlig karaktär kanske? Undermåligt uppdaterande under sommaren försvaras med för mycket att göra eller för lite att göra. Välj själv. Hursomhelst. Gav mig nyss på den ständigt växande "att lyssna på"-högen med vinyler och är så fed up på sunkiga easy/latin-plattor att jag dör. Hittade visserligen ett par grejer att sampla, men Martin Denny-lpn var på väg att tvinga mig över balkongräcket. Maken till skit alltså. Dessutom kommer jag nog aldrig fatta Hall & Oates heller. Private Eyes kändes som ett misch misch av powerpop, penthousefester i kavajer med korta ärmar, sena John Foxx och saknade helt melodier eller slingor som fastnade. Istället fick de mig snarare av vrida på mig av obehag. 4,5 stjärna på allmusic?! Getouttahere!


Sålde nyss av en Blossom Toes-lp på eBay för £85 vilket blir en bra grund för skivmässan i Sthlm den 30e. Min nya devis är att nya skivinköp ska finansieras av gamla skivor som avyttras. Varför vet jag egentligen inte. Det är nog revisorsgenerna från farsan som gör att jag måste undersöka utgifter, katalogisera och analysera. Excel är fabulous.

Min nya DVD (nåja, lånad av mamma) tar förresten CDR och XVID så nu slipper jag titta på nedladdade filmer i dålig upplösning på dataskärmen.

Nu ska jag ta en kiwi och försöka orka med att gå igenom några skivor till innan jag somnar.

torsdag, september 07, 2006

Mary Roos 1972


Mary Roos Amour Tojours
Mary Roos L'Autoroute
Mary Roos N'oublie Pas Lorsque Tu Chantes
Mary Roos Pieds Nus Sur Le Parquet
(alla från albumet Mary Roos, CBS 1972)
Ännu ett tiokronorsfynd från korskyrkans loppis i stan. Tror jag köpte den i vintras nån gång. De två första låtarna hade jag på andra samlingar, de två andra är rippar från vinylen. Fransk pop någon? Lite Bacharachiansk air över dessa spår, albumet i övrigt känns ganska Eurovision. Kompositörerna heter C. Level & George Costa.

måndag, september 04, 2006

Family Four & Carla Thomas



Family Four Runt, Runt I Ett Ekorrhjul [från albumet Picnick, Metronome 1972]
Family Four Tidig Sommarmorgon [från albumet Picnick, Metronome 1972]
Familjen försvenskar två Joni Mitchell-kompositioner med hjälp av Beppe Wolgers och Bo Rehnberg. Jag har inte hört originalen och vill inte göra det heller. Joni Mitchell må vara en bra låtskrivare men hon kan absolut inte framföra musik själv. Det var ett rätt repigt ex jag hittade men med hjälp av lite ljudtvätt försvann de värsta störningarna.


Carla Thomas Fate [från albumet Carla, Stax 1966]
Köpte ju en hel drös med soulplattor på Röda Korset i stan tidigare i somras. Sparade dock bara ett fåtal och detta är an av dem. Rätt tråkig skiva överlag, låten B-A-B-Y brukar figurera på diverse Northern Soul-samlingar men jag tycker det är en tråkig och oinspirerad bit. Istället föll jag för denna väldigt vackra Northern-ballad som nästan är i klass med Brenda & The Tabulations When You're Gone