AUTUMN '66

torsdag, september 14, 2006

Tre män


Don Costa Soulful Strut [från The Don Costa Concept, 1969]
Som de flesta easy-skivor finns det toppar, men det finns sannerligen också dalar. Och vilka dalar sedan! Uj uj uj. Men det behöver jag inte gå in på som tur är. Detta är en låt som säkert känns igen och som framförts av bl a Salena Jones, Swing Out Sister och Dusty Springfield. Här dock självklart i instrumental tappning. Lite Go! Team-vibbar. Bra bas och bra trummor. Go! Team har förresten snarare blivit ett begrepp att likna saker vid än att vara ett band som man lyssnar på. Finns ett par spår till att nämna på skivan: Roger Nichols Love So Fine och sist men inte minst I'm Gonna Make You Love Me, främst känd genom Nick de Caro.


Claude Denjean Suzie [från Moods, 1977]
Bra och fånig portamentoslinga lyfter denna låt från f.d. moogmeistern. Köpte denna på den där märkliga porr/samlarfigur/exotica-butiken på Andra Långgatan. Udda Ting kanske den hette? Skumma Saker?Nico Gomez
Tropical [från Fiesta Brasiliana, 1965]
Den här skivan är genomusel. Första spåret är lite förlåtande dock. Kan inte avgöra om jag gillar det bara för att det sätts i en sån hemsk kontext eller för att det verkligen är bra. Vi får se.

Inga kommentarer: