AUTUMN '66

torsdag, januari 05, 2006

Selections


Jesse Somfay [det mesta]
Nu 19-årige Jesses första tolva får mig faktiskt att tänka tillbaks på guldåldern runt 01/02/03 (yeah..åratal sen..right), vare sig man kallade det IDM, leftfield eller elektronika så var det stort då. Bolag som Tomlab, Static Caravan, Morr och Audiodregs lanserade det ena okända namnet efter det andra. Med lite perspektiv på saken så, ja..det hela dog ut i ett mishmash av postrock och (herregudjhälpmig vem myntade uttrycket?!) indietronica. Asinea Nectar från Somfays första tolva känns verkligen som nåt som skulle kunnat varit med på min blandskiva till Norbergsfestivalen 2003. En technofierad blandning av Multiplex, Tomcats In Tokyo och (omg) Dorothys Magic Bag. Inte så mycket mer dock. En bra låt. B-sidorna vittnar däremot om att annat komma skall och på 2005 års tolva We Breathe The Stars Through Eachother känns det lite mer som att han hittat hem. Två låtar runt 12-minutersstrecket och den bästa är This Fragile Addiction där han dödar lite av sina egna kännetecken i maximalistiska synthmattor som ibland tillåts ta över hela ljudbilden. Fast fan..fortfarande är det något som besvärar mig. Som att jag skulle ha ett dåligt minne av låten. Ekot av en dålig fylla eller nåt. Ladda och lyssna. Hög volym är ett måste. OBS, stor fil!

Vi glömmer nästan förra postningen. Det är nåt som inte stämmer. Kanske är det nån tillfällig vibb, så jag låter den stå kvar ändå.


Todd Terje Eurodans [12"]
Över till Todd Terje. Hans nya tolva är nog lite mer lättillgänglig och lite mer seriös. Mer disco - mindre rymd och mindre norsk humor. Inte lika bra som första tolvan allså. Men så är det en av förra årets absolut bästa tolvor också. Ladda ned.

Inga kommentarer: