AUTUMN '66

måndag, oktober 31, 2005

Audrey Horne

Vilken var din Twin Peaks-crush?







30/31 Oktober

Idag kom jag hem från tre dagars spelande som bitvis varit mycket kul. Fenomenet att träffa vänner från andra orter är lite bitterljuvt. Det lämnar alltid en tomhet när man kommer hem även om det självklart är övervägande underbart för stunden.

Direkt när jag kom innanför dörren idag la mig jag och vilade/sov eftersom jag kände mig helt svimfärdig och trodde att andningen skulle upphöra. Jag drömde att jag hittade en taschenbok med målningar och de var så vackra och jag kan inte påminna mig att det skulle kunna vara någon existerande konstnär. I drömmen minns jag det som en blandning av Paul Klees konst och Colleens "Everyone Alive Wants Answers"-omslag med inslag av döda träd och instruktionsmanual-vibbar. Makes sense va?


+

+

+

+

+

=
?

Senaste timmarna har jag suttit och lyssnat på musik och inget mer. Carole Kings Rhymes & Reasons och Virna Lindts Shiver. Det är fan tråkigt här och nu.

torsdag, oktober 27, 2005

Selections


Cristina Doll In The Box [cd/lp]
I en recension på tangents nämndes Cristina i samma andetag som CDOASS vilket fick mig att plocka fram skivan för lyssning. Och visst är det bra, mycket bra. Ibland faller saker i glömska för länge helt enkelt. Visst kan man irritera sig lite på hur påtagligt det hörs att August Darnell har haft fingrar och hela armar med i spelet - men det är nog mest en humörgrej som kanske känns som en fördel när jag lyssnar imorgon. Klart bäst är Don't Be Greedy om twotimande pojkvänner. Som det står på ZE Records hemsida: "In a sassier, zestier, brighter, funnier world, Cristina would have been Madonna." Ladda ned här.


Virna Lindt Wild Strawberries [låt]
Vi flyttar oss till Sverige 1985 och Virna Lindts andra skiva, Play/Record. På debuten fanns många bra låtar, Attention Stockholm, Intelligence, Underwater Boy. På denna finna bl aWild Strawberries. Ärligt, detta kunda lika gärna varit Sverige 2005. Spetsa öronen runt 2:40 - s å v a c k e r t. Ladda hem här.